1992 ’den beri
HIZLI İLETİŞİM +90 224 215 47 43 Merkez : Veysel Karani Mah.Vila Sok. No:4-9 / BURSA EN

HABERLER


Nel-Pa'dan 4 milyon liralık yeni yatırım


Metal sektöründe faaliyet gösteren Nel-Pa, 4 milyon liralık yeni yatırımı ile üretim yelpazesini genişletti.

A+A-
 

ASLIHAN AYDIN

Nel-Pa Fabrika Müdürü Enis Acar, 1992 yılında Eski Gemlik Yolu üzerindeki işyerinde boru ve profil hammadde satışı yaparak sektöre giriş yaptıklarını söyledi.

İlyas Acar'ın kurduğu firmada daha sonra sac levhaları işine de başladıklarını anlatan Enis Acar, “Müşteri talepleri doğrultusunda da makinalaşma dönemine girdik.

Daha önce al-sat yapan bir firmayken, makine parkuru oluşturmaya başladık. 2017 yılının şubat ayında ise Çalı Sanayi Bölgesi'ndeki yaklaşık 3 bin metrekarelik yeni fabrikamıza geçtik.

Bursa ağırlıklı olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen taleplere karşılık veriyoruz” dedi. Acar, inşaat, otomotiv yan sanayi çelik eşya sektörüne ağırlıklı olarak çalıştıklarını kaydetti.

TESLİM SÜRELERİ KISALDI

2018 yılı başında 4 milyon liralık yeni yatırım yaptıklarını vurgulayan Acar şöyle devam etti: “İki adet boru profil işleme lazer makinasını devreye aldık. Bursa'da sadece 3-4 firmada mevcut.

Bu sayede hammadde üzerinde müşterilerden gelen talepler doğrultusunda şekillendirme yapabiliyoruz. Hammaddeye katma değer katmaya başladık.

Yeni makinalar ile birlikte ürünlerdeki teslim süresi kısaldı. Otomotiv yan sanayi, spor aletleri, stadyum koltukları gibi  alanlarda kullanılabiliyor.”

KUR DEMİR FİYATLARINI ETKİLİYOR

Enis Acar, Nel-Pa'da 50'nin üzerinde kişiyi istihdam ettiklerini dile getirerek, “Önümüzdeki dönemde yeni hedeflerimiz var. Avrupa pazarı öncelikli olmak üzere ihracat çalışmalarına başlamak istiyoruz” dedi.

Sektördeki son durumu da değerlendiren Acar, son dönemde kurda yaşanan dalgalanmanın demir fiyatlarını olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Acar, “Fiyat istikrarının olmaması sıkıntı yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Nel-Pa'dan 4 milyon liralık yeni yatırım

Diğer Haberler

  • 15 Kasım
    BTSO 2021 İLK 250 BÜYÜK FİRMA AÇIKLANDI
  • 13 Nisan
    Nel-Pa Demir Geleneksel İftar Yemeği
  • 24 Mayıs
    Nel-Pa ile Durmazlar Makina işbirliğinde 10’uncu yıl…
  • 21 Mayıs
    Nel-Pa'dan 4 milyon liralık yeni yatırım


ADRES

Fabrika : Sarıyerler Mevkii Adabağlar Cad. No:21 Çalı / Nilüfer / BURSA

Merkez : Veysel Karani Mah.Vila Sok. No:4-9 / BURSA
Telefon: +90 224 215 47 43
E-mail: nelpa@nelpa.com.tr